Magasinet

Hvorfor yoga i varme?

Infrarød varme har samme egenskaper som solens varmegivende stråling, uten UV stråler. Dyp infrarød varme er elektromagnetisk stråling. Det er en kombinasjon av elektriske svingninger og magnetiske felter, som brer seg ut i rommet med lysets hastighet.

Denne type oppvarming trenger raskere og dypere inn i muskler og ledd, slik at kroppen blir varmet opp hurtigere.Når man får en dyp muskulær oppvarming har det også en positiv betydning for utskillelse av avfallsstoffer.

Most people have no idea how good their body is designed to feel

unknown

Helseeffekten 

Infrarød varme absorberes lett i kroppen og virker smertelindrende ved at blodkar blir utvidet og sirkulasjonen øker.
Med økt blodtilførsel økes okygennivået i kroppen, der hvor man har betennelser og skader. Slik vil dette bidra til å virke smertelindrende, samt fremskynde helingsprosessen. 
Den dype oppvarmingen bidrar til å redusere muskelsmerter og kan gi bedre bevegelighet i leddene.
Infrarød varmeterapi er mye anvendt til behandling av pasienter som har gikt- og muskellidelser.

Andre positive elementer er at luftfuktigheten og oksygenet i rommet bevares godt. Man unngår også oppvirvling av støv, det gir derfor et bedre inneklima for dem som sliter med astma og allergi.

Sist, og ikke minst, dette er en meget energivennlig oppvarmingsmetode.

Yogasenter i treningssenteret

Januar 2019 åpnet vi kjedens første yogasenter inne i treningssenteret. Vi mener at yoga komplementerer annen trening og målet var å legge til rette for at alle skulle få tilgang til denne treningsformen til en fornuftig pris. Timeplanen er lagt opp slik at du kan kombinere ulike gruppetreninger med yoga, samt at tibudet er så variert at alle kan finne den formen som passer best. Vi vet at fysisk aktivitet har best effekt når vi gjør noe vi syntes er lystbetont og gøy.

Det beste med yogatilbudet på Family er at jeg endelig har et fristed hvor jeg ikke må prestere, men er god nok som jeg er.

Kunde på Family Søgne.

Dersom du er nyskjerrig på vårt yogatilbud er du hjertelig velkommen til å teste det ut hos oss.