Aktiv mot kreft instruktør!

Lene tok høsten-21 videreutdannelse innenfor trening og kreft på Norges idrettshøgskole. Hun er nå ferdig utdannet og hjelper gjerne deg som har hatt kreft til å komme i gang med trening!

Hva er en AKTIVinstruktør?

Når kreftpasienten er ferdig med behandling på sykehuset er det viktig at det finnes et godt treningstilbud i nærheten av hjemstedet.

Flere og flere overlever kreftsykdommer, og det er god dokumentasjon på at disse personene har økt livskvalitet ved fysisk aktivitet.? Mange pasienter har et godt tilbud om trening på sykehuset og flere ønsker å fortsette med trening etter endt sykehusopphold. Likevel finnes det i dag få tilbud utenfor sykehusene der pasienter kan få kvalifiserte råd og veiledning. 

AKTIV instruktørene har spesialkompetanse i å trene mennesker som har vært igjennom kreftbehandling. Målet er at AKTIV instruktører skal være tilgjengelige over hele landet, så flest mulig får et godt tilbud for å fortsette med fysisk trening når de er ferdigbehandlet og tiden på Pusterommet er over. Noen AKTIV instruktører jobber i det offentlige, andre på kommersielle treningssentre.

Har du vært gjennom kreftbehandling og er usikker på hvordan du skal starte? Som medlem kan du bestille en kostnadsfri PT konsultasjon med Lene så hjelper hun deg i gang

Jeg vil være med