Jeg trener for å overleve

May-Gunn Tran har trent til og fra hele livet sitt, men fant virkelig treningsgleden når hun var i 40 årene og ville trene seg opp igjen etter svangerskap og fødsel. Da oppdaget hun gruppetrening som ga masse energi, glede og ikke minst et felleskap. «Det å trene sammen med andre på denne måten er virkelig gøy, man får som regel mye bedre treningseffekt enn når man skulle trene alene».

I 2010 ble May-Gunn alvorlig syk og livet ble snudd på hode. Hun hadde følt seg syk over en lengre periode og tok til slutt kontakt med legen.

May-Gunn fikk da diagnosen lymfekreft og måtte gjennom hele 6 cellegiftkurer som svekket henne skikkelig.

I 2013 merket hun at hun begynte å få masse blåmerker uten en egentlig grunn for det. Helsevesenet hadde forberedt henne på at det kunne skje etter at hun fikk påvist lymfekreften. Hun hadde da utviklet Kronisk lymfatisk leukemi (KLL). En form for blodkreft. Og nå ble hun dårligere enn noen gang.

I 2014 ble hun beinmargstransplantert og måtte være 3 mnd på rikshospitalet. Hun ble helt frisk fra selve kreften. Men bivirkningene av alvorlig store medisindoser var enorme, samt at hun fikk en kronisk sykdom som ettervirkning av transplantasjonen. May-Gunn ble alvorlig benskjør som bivirkning av medisinene. Hun brakk faktisk ryggen på sykehuset når hun snudde seg litt for fort på badet og kunne rett og slett ikke reise seg opp selv i lang tid etterpå. Hun måtte gå med rullator lenge og sleit skikkelig med å komme seg på beina igjen.

Våren 2018 ble hun 100% ufør. Da hadde hun forsøkt alt for lenge å stå i jobb samtidig som hun kjempet seg frisk. I ettertid ser hun at hun kanskje ikke skulle presset seg så mye for å stå i jobben mens hun kjempet denne kampen. «Bare det å gå handle i butikken var veldig tungt og smertefullt»!

Når hun ble ufør så opplevde hun endelig et etterlengtet overskudd til å virkelig ta tak for å bygge opp kroppen sin igjen. Hun meldte seg på noen private turgrupper, men det passet ikke helt for henne. Så kom hun til slutt i kontakt med Frisklivssentralen. Der fant hun det hun leitet etter.

Opplegget til Frisklivssentralen var akkurat så lavterskel som hun trengte. Det var sosialt og hadde faste treningstider som hun måtte forholde seg til. Noen ganger trente de innendørs i gymsal og noen ganger ute i Folkeparken. May-Gunn er veldig takknemlig for starten hun fikk hos Frisklivssentralen.

Høsten 2020 kjente May-Gunn at formen var blitt så god at hun lengtet etter noe mer. Da ønsket hun å komme i gang med gruppetrening igjen. Hun meldte seg inn på Family Sports Club og storkoste seg på formiddagstimene.

Apparatskrekk

Men hun ønsket å utfordre seg selv og ta tak i «apparatskrekken» som hun kjente på. For selv om hun har trent til og fra i flere år, og er godt kjent med de ulike gruppetreningene. Så merket hun at hun vegret seg for å trene på egenhånd i treningssenteret.

Da tok hun kontakt med Personlig Trener Michael i September 2020! Det endret hele treningsbildet til May-Gunn! PT-Michael lærte henne treningsapparatene steg for steg. Hun lærte at man ikke trengte å være redd, og fikk kjempegod kompetanse på egentreningen og ikke minst på hva kroppen hennes tålte.

Sommeren 2021 fikk hun tungekreft

«Det var så tungt»! Hun kjente hvor sterk hun var blitt, og tanken på at hun måtte gjennom en tredje kreftbehandling var ekstremt tungt å akseptere. «Jeg var på tur til å takke nei til behandling»!

Men til slutt bestemte hun seg for å gjennomføre behandlingen. Og det gikk så mye bedre enn hva hun hadde turt å tenke på!

Hun reiste til Tromsø, ble operert og fikk strålebehandling. Under behandlingen holdt hun fokus på at hun måtte holde kroppen sin i gang. Hun sto opp hver morgen og gikk tur hver dag.

Hun kjente at hun var sterkere både fysisk og psykisk denne gangen. «Tenk hvis jeg ikke hadde trent i forkant av dette»!

Oktober 2021 var May-Gunn ferdig behandlet. Hun ble friskmeldt igjen og tok på nytt kontakt med PT-Michael. Nå var hun klar!

De startet opp treningen igjen i november 2021 der de slapp, og nå er hun sterkere enn aldri før!

Hun kjenner på at treningen hjelper henne å bearbeide alt hun har stått i.

PT-Michael sier at May-Gunn trener like hardt og dedikert som alle andre. Hun har en enorm treningsvilje og fremgang på styrken, kroppskontroll og balansen. PT-Michael er imponert over resultatene hun har fått og hvor god hun er blitt. Sammen har de funnet frem til en kombinasjon av treningsøvelser som er tilpasset hverdagsaktivitet. Fokuset har hele tiden vært å øke styrke og bevegelse. Få bedre mobilitet i skuldre og at May-Gunn skal kjenne på en frisk og sterk kropp!

May-Gunn trener nå 4-5 ganger i uken og hun elsker det!

  • Mandag – Gruppetimen TABATA
  • Tirsdag – Personlig trener time med PT-Michael
  • Onsdag – Gruppetimen Spinning og Styrke
  • Torsdag – Gruppetimen Sirkeltrening
  • Fredag (eller lørdag) – Gruppetimen Spinning eller egentrening på apparater.

«Trening er jobben min nå. Jeg trener ikke for å bli slank. Jeg trener for å overleve! Jeg vil være sterk og få kroppen min til å være med på det JEG vil gjøre.»

I fjor hadde May-Gunn 2 måneder treningsfri på sommeren. Det kjente hun var altfor lenge. Kroppen begynte med en gang å verke og tankekjøret satte i gang. Så denne sommeren skal det planlegges annerledes!

Trening og aktivitet er ferskvare! Denne våren gleder hun seg ekstra mye. Da får hun en hundevalp som kommer til å kreve mange lufteturer og en sterk «hundemamma» i fremtiden.

Fyll ut skjemaet for en gratis PT-konsultasjon med Michael: