Magasinet

STUDIOLAPPEN

TILBUD TIL DEG MELLOM 13-15 ÅR SOM ØNSKER Å TRENE PÅ TRENINGSSENTER

Hos oss på Family Sports Club i Drøbak startet vi med gruppetrening/sirkeltrening for ungdommer allerede i 2008/2009. 

Den gang var det Marius A. Hansen og Andrea Berg-Olsen som utarbeidet et konsept som den gangen ble kalt “Studio sirkel UNG” og som med godt belegg ble gjennomført frem til 2016. I 2016/2017 satt Andrea i den gang Stamina Trening sitt nasjonale kompetanseteam. Sammen med Jørn Stian Dahl satt hun i prosjektgruppen som utviklet konseptet “Studiolappen”. Prosjektgruppen jobbet tett med både Virke Trening og Antidoping Norge for å kvalitetssikre dette produktet. Det har vært en stor suksess på flere Family sentre rundt om i Norge siden det ble lansert januar 2018, og det kjøres flere fulle kurs månedlig gjennom året. 

Idag er det vår personlig trener Katinka M. Simonsen som er kursleder i “Studiolappen” i Drøbak.

Kursleder Katinka M. Simonsen

Hva er studiolappen?

For å kunne trene på egenhånd hos oss på Family Sports Club, må alle mellom 13 og 15 år ta studiolappen.

Studiolappen et program med åtte økter, som ungdommen gjennomfører med en PT (Personlig Trener). Hensikten er å tilegne ungdommen trygg og nødvendig kompetanse for å kunne trene på egenhånd. Målet er å kvalitetssikre og tilrettelegge en plan hvor de under 15 år skal sitte igjen med en mestringsfølelse innenfor ulike treningsmetoder.

På Studiolappen skal ungdommene gjennomgå ulike typer for kondisjonstrening og styrketrening i både sal (GT) og studio. Vi er opptatt av holdningsskapende aktivitet, sunn og god treningskultur og «ren» trening. Vi vil allerede på første møte sammen med ungdommene og foreldrene snakke litt rundt hva det vil si at Family Sports Club samarbeider med Antidoping Norge og at vi er et «Rent senter».

Forskning de senere år viser oss at mange ungdom dropper ut av organisert og frivillig idrett. To av de viktigste årsakene er prestasjonsfokus og manglende tilpasset treningstilbud. I Family Sports Club ønsker vi å tilby tilrettelagt trening med veldokumentert treningsmetoder for ungdommene. Family Sports Club skal være en prestasjonsfri sone hvor fokuset skal være på ungdommenes naturlige utviklingsnivå, egen mestringsfølelse og motivasjonsdrivere. 

Sett i samfunnsperspektiv ønsker Family Sports Club å være en bidragsyter til økt folkehelse, også for våre ungdommer. Studiolappen og vårt treningstilbud skal ikke være en konkurrent til lokale idrettslag og annen organisert idrett, men heller en aktiv samarbeidspartner og et supplement. Vi ønsker å se på oss selv som et sikkerhetsnett hvor vi kan fange opp de ungdommene som likevel av ulike grunner velger å slutte med organisert idrett.

På bakgrunn av dette ønsker vi alle mellom 13-15 år velkommen til oss på Family Sports Club i Drøbak!