Magasinet

Styrketrening for eldre! Les om Jan Vatne (86)!

Jan Vatne (86) trener jevnt og trutt hele året på Family Sports Club i Arendal. 2 ganger i uken styrketrening og 2-3 lange skogsturer i uken. Han er bevisst på at trening er smart for kroppen og startet opp med styrketrening i godt voksen alder.

Jan er til stor inspirasjon! Han sier selv han vil ha en sprek og frisk kropp så lenge han kan og gjør derfor en innsats for dette!

Det er aldri for sent å bli mer aktiv.

Anbefalingene er de samme for eldre som for voksne ellers. Man bør være i moderat fysisk aktivitet i minst 150 minutter hver uke. Med høy intensitet kan man få tilstrekkelig dose på halve tiden, 75 minutter i uka. Man kan også kombinere moderat og høy intensitet.

I tillegg bør eldre personer som er ustø eller har vanskelig for å gå gjøre balanseøvelser og styrketrening tre eller flere dager i uken for å styrke balansen og forhindre fall. Har du nedsatt funksjonsnivå eller sviktende helse, bør du være så aktiv som du kan.

Tiden i ro bør reduseres, lange perioder i ro bør stykkes opp med korte avbrekk med lett aktivitet.

Godt voksen//sal

Family tilbyr egne godt voksen timer i sal

Våre Godt voksen-gruppetimer er fulle av energi og styrkeøvelser som gjør deg sterk i viktige muskler! Styrketrening for godt voksne har flere fordeler. Gjennom målrettet styrketrening reduseres risiko for skader og fall. Styrketrening er faktisk den viktigste treningsformen når vi blir eldre. Trener du styrke bidrar det til å bremse det aldersbestemte tapet av muskelmasse og styrke. Styrketrening er også positivt for skjelettet og reduserer risikoen for beinskjørhet. Vi inkluderer også pulsdrivende øvelser, bevegelighetstrening og balanse for flere gode leveår. Det er aldri for sent å starte treningen!

Trening handler om å ha en fungerende, sterk kropp, med god hjertepumpe, god energi og overskudd. Dette får du ved å trene jevnt hele året!

Timen har særlig fokus på balansetrening, store bevegelsesutslag, taktskifte, styrketrening for de store muskelgruppene, kjernemuskulatur og koordinasjon. 

GODT VOKSEN // SAL passer for:

Deg som vil ha en moderat gruppetime i sal med
eldre musikksjangre, eller som trenger en rolig start på treningen din.

Vi tilbyr god veiledning

Ta kontakt med oss på tlf. 37020100 eller send oss en mail tren.arendal@fsc.no så hjelper vi deg i gang.

Her har Jan fått veiledning av vår Personlig Trener og Fysioterapeut Astrid. Hun fant noen gode øvelser for knær og balanse som han vil legge til i treningsprogrammet sitt!