Magasinet

´´Derfor bør du trene rumpa

En veltrent rumpe ser jo unektelig bra ut, men det er også mange flere gode fordeler ved å ha en sterk bakdel.

Prestasjon

I nært sagt alle idretter som foregår eksplosivt eller innebærer et behov for stor styrke er sterke setemuskler en fordel. Sprintere, hockeyspillere, ballsporter, m.fl har stor fordel av spesifikk rumpetrening. Rett og slett fordi rumpa (sammen med hamstrings) kan ses på som de viktigste muskelgruppene for å utvikle kraft. Ikke bare kraft, men eksplosiv kraft som skaper fortrinn innen disse sportene. Rumpa er selve motoren i de fleste aktiviteter som foregår i retning fremover og til siden.

Skadeforbygging

Rumpa samarbeider med hofta, ryggen og knærne dine. Sterke setemuskler gjør at du vil avlaste omkringliggende muskulatur for unødvendig kompensatorisk arbeid. Sterke setemuskler skaper større stabilitet og skåner knær og rygg. For eksempel gjennom å motvirke hofte – og knevalgus (at knærne faller inn mot hverandre).

Du får med mye bra på kjøpet

Gjennom å trene rumpa trener du mange andre muskler du antakelig trenger å bli bedre i. De fleste burde antakelig trene om lag dobbelt så mye på musklene på baksiden av kroppen (hamstrings, rumpa, korsryggen og andre ryggmuskler for øvrig), og ofte noe mindre på fremsiden. Øvelser som trener rumpa trener også mange av disse muskelgruppene samtidig. Du bruker mer energi (fordi flere muskler jobber) og du lærer kroppen din til å bevege seg som en enhet.