Family Magasinet

Gunn Else fikk drømmejobben med hjelp av personlig trener!

Mange trener med PT for å gå ned i vekt og bli sterkere. Men det er også de som trener med PT for å klare de fysiske kravene for å få drømmejobben! Gunn Else er en av dem, hun hadde alltid hatt en drøm om å komme seg inn i brannvesenet, men hadde ikke helt troen på at hun skulle klare det.

Treningssenter var skummelt!

Gunn Else jobber i ambulansetjenesten og hadde der en kollega som hadde hatt god effekt med å trene seg opp til fysiske tester ved hjelp av PT. Og det var det som gjorde at hun tok kontakt med oss på Family. Hun hadde lav selvtillit og syntes det å trene på treningssenter var veldig skummelt. Men forsto at hun ikke kom til å klare å nå målet uten veiledning og en god plan.

I begynnelsen av mars-21 hadde hun og Orarik den første timen, og de forsto begge at det kom til å bli tøft å nå målet. Med ett utgangspunkt på kun 1 push up uten ekstra motstand, og med ett mål om å klare 7 stk med flaskepakke på 10 uker så var det ett hårete mål!

Pusher seg litt ekstra på trening med PT!

Sammen med Orarik la de en plan, og han var tydelig på at dette kom til å kreve mye egeninnsats utenom PT timene også. Han satte opp en periodeplan med detaljerte treningsøkter for hva og når hun skulle trene. Hun sier selv at hun merker stor forskjell på treningsøktene med PT og uten, med PT så klarer hun i større grad å pushe seg selv til å gi det lille ekstra.

Hun forteller at hun hadde en liten tanke om at PT var en person som sto og skrek til deg så du ikke turte noe annet enn å gjøre som h*n sa. Men etter å ha trent med PT en stund så ser hun at dette er langt fra sannheten. Hun beskriver PT`en sin Orarik som en ærlig, rolig og trygg trener. Og hun har vært godt fornøyd med samarbeidet. Hun anbefaler de som vurderer å prøve PT til å teste det ut for det er «ikke helt som på film».

Selv om hun nå har bestått de fysiske testene sier hun at jobben ikke er over, som brannkonstabel må man holde fysikken vedlike så man ikke skal behøve å trene seg opp til neste gang man skal testes.

Trening under Covid-19.

Å trene med personlig trener nå under Covid-19 syns Gunn Else har vært uproblematisk, Orarik har hatt kontrollen på desinfeksjon så hun kun har behøvd å tenke på å trene. I tillegg har hun trent på dagtid hvor det er færre folk på senteret.

Vi ønsker Gunn Else lykke til i jobben som brannkonstabel!

Lurer du på de fysiske testene for å bli brannkonstabel, de finner du under her;

Brannkonstabeltest:

Tredemølletest,

23 kg utstyr

0-1 min Konstant hastighet på 5,6 km/tmin 4 % stigning

1-2 min 7 % stigning

2-8 min 12 % stigning

15 spensthopp med flaskepakke

7 push ups med flaskepakke

7 opptrekk