Magasinet

Trening med strikk


Oppdag fordelene med trening med strikk. Strikktrening er en kostnadseffektiv, allsidig og portabel treningsmetode som gir deg muligheten til å trene hele kroppen. Perfekt nå som det er sommer, pakk med deg treningsstrikken på tur i ferien, da vel!

Uansett om du er nybegynner eller erfaren, kan du tilpasse treningen til ditt eget ferdighetsnivå og treningsmål. Strikker er skånsomme mot ledd og muskler, samtidig som de utfordrer stabilitet og balanse. Med et bredt spekter av øvelser kan du trene både styrke og fleksibilitet, og det er en perfekt løsning når du har dårlig tid.

Hva trenger jeg?

Vi anbefaler å investere i tre typer: Et såkalt miniband, og to lengre strikk med ulik motstand. Med disse tre strikkene kommer du langt, og du får variert motstanden i de ulike øvelsene.

Bli med på pyramide med strikk 5-10-15-10-5!

Denne pyramideøkten er utformet for å trene hele kroppen, styrke musklene, og øke både utholdenhet og fleksibilitet. Alt du trenger er en strikk og litt viljestyrke!

Før du starter:
  • Finn et egnet sted med nok plass til å utføre øvelsene uten hindringer.
  • Sørg for at strikken er i god stand og har riktig motstandsnivå for din treningskapasitet.
  • Ta noen minutter å varme opp kroppen med lette dynamiske bevegelser, for eksempel høy kneløft, arm-svinger og sirkulære bevegelser med hoftene.
Øvelsene: Utfør følgende øvelser i en sirkel, med 5 repetisjoner av hver øvelse i begynnelsen, deretter 10, 15, 10 og til slutt 5 repetisjoner igjen. Ta 1-2 minutters pause mellom hver sirkel.
  1. Armhevinger: Plasser strikken rundt ryggen og fest endene under hendene. Utfør armhevinger med kontrollert bevegelse, senk kroppen ned mot bakken og press deg deretter opp igjen. Dette vil gi deg en ekstra utfordring for overkroppen og kjerne.
  2. Roing: Ta strikken med begge hender, hold albuene nær kroppen og trekk strikken mot magen som om du ror en båt. Dette vil aktivere ryggmusklene og baksiden av skuldrene.
  3. Crabwalk: Sett deg på bakken med hendene og føttene plassert på bakken, vendt oppover. Skyv hoften opp mot himmelen og begynn å gå sidelengs ved å flytte hendene og føttene skiftevis. Dette er en flott øvelse for å engasjere kjerne-, bryst- og tricepsmusklene.
  4. Kickback: Stå på alle fire med strikken festet rundt venstre fot. Løft venstre ben bakover med kontroll og stram rumpemusklene. Gjenta øvelsen på hver side for å trene hamstrings og glutes.
  5. Nedtrekk: Fest strikken over en stang eller lignende og grip endene med begge hender. Stå med rett holdning og trekk strikken ned mot brystet mens du holder albuene bøyd. Senk strikken sakte opp igjen. Dette vil utfordre dine rygg- og arm-muskler.

Juster til ditt nivå

Dersom du er nybegynner, kan du starte med lavere motstand på strikken eller redusere antall repetisjoner. For mer avanserte utøvere, øk motstanden på strikken eller utfør flere runder av pyramiden for å gjøre økten mer intens.

Oppsummering: Treningsøkten med strikk er en ideell måte å nyte sommersolen og få en effektiv trening samtidig. Husk å fokusere på riktig teknikk i hver øvelse, pust dypt og drikk rikelig med vann for å holde deg hydrert. Nyt treningen, og husk at du kan tilpasse økten etter dine egne behov og mål. God sommertrening, alle sammen!