Magasinet

Slyngetrening - Nivå 3

Trening med slynge er supert om du er på ferie, eller om du ønsker å trene hjemmefra! Her deler vi et treningsprogram beregnet for deg som er viderekommen.

Slik fester du bena i slyngen:

Her viser vi hvordan du fester bena i slyngen på de ulike øvelsene. Pass på at bena har godt tak og at du finner balansen før du setter i gang med øvelsen.

Treningsprogram for slyngetrening - nivå 3

Vi anbefaler 10 repetisjoner på hver øvelse x 5. Du velger selv om du vil utføre økten som er sirkeltrening eller gå gjennom øvelsene enkeltvis. Tilpass repetisjoner og sett til din form, om du er utrent holder det gjerne med 3 sett og 8-10 repetisjoner.

1. Bulgarsk utfall 

Ha en fot i slyngen, og en fot frem i utfall, slik at en treffer minimum 90 grader i kne og hofte i bunn av øvelsen. Dette er en øvelse som krever en del balanse, så fest gjerne blikket på et punkt foran deg, ha en oppreist holdning, og stram magemusklene. Gå ned i en utfall med vekten fordelt på hele fotbladet på foten foran. Gjør ferdig antall repetisjoner på et ben, før du bytter til det andre. 

2. En-arms roing med rotasjon 

Plassering av bein avgjør tyngde på øvelsen, dess lengre frem du går med beina, dess tyngre blir det. Ha en strak kropp under hele øvelsen, og roter overkroppen 90 grader i bunn, ved å slippe ut armen som ikke trekker i slyngen. Start øvelsen ved å rotere brystet frem mot slyngen, trekk bak skulderbladet, og dra slyngen videre inn mot magen. Gjør ferdig antall repetisjoner på en arm, før du bytter arm. 

3. Lårcurl 

Ligg på ryggen med hælene i slyngen, med strake ben, og løft kroppen fra bakken, slik at kun skuldre og hodet er i bakken. Trekk så hælene inn mot setet. Om en har strak hofte er øvelsen tyngre enn om hofte ligger igjen i bunnposisjon.  

4. Armhevning med ben i slynge

Plankeposisjon og stram magen, med et ben i hver slynge. Rett i kroppen og finn balansen før du kjører en pushups der skuldrene beveger seg ned mot håndleddene. Ønsker du ekstra utfordring for magemusklatur kan du flytte armene lenger frem, og dra slyngen etter deg. 

5. Triceps press i slynge

Starter i en plankeposisjon, med stramme magemuskler, og en rak kropp. Tyngden på øvelsen justeres etter hvor ben plasseres, dess lengre bak bena står, dess tyngre er det. Det er kun albueleddet som skal skape bevegelsen, senk rolig ned, og press til armene er strake igjen.

6. Biceps curl i slynge

Strake armer og strak kropp, og strammer magemuskler. Trekker håndflate mot ansikt, kun albue som skal gjøre bevegelse. Tyngde på øvelsen avgjøres ved plassering av ben, dess lengre frem du går med bena, dess tyngre blir det. 

7. Planke med to-bens drag  

Start i en plankeposisjon på håndflater, og bena i en slynge hver. Trekk knærene inn mot magen, løfter setet opp. Dersom en ønsker mer utfordring for mage, kan en plassere armene lengre frem, og trekke slyngen vekk fra festet. 

Utfør økten 2-3 ganger i uken.

Lykke til!