Magasinet

Slyngetrening - Nivå 2

Trening med slynge er supert om du er på ferie, eller om du ønsker å trene hjemmefra! Her deler vi et treningsprogram beregnet for deg som er viderekommen.

Treningsprogram for slyngetrening - nivå 2

Vi anbefaler 10 repetisjoner på hver øvelse x 5. Du velger selv om du vil utføre økten som er sirkeltrening eller gå gjennom øvelsene enkeltvis. Tilpass repetisjoner og sett til din form, om du er utrent holder det gjerne med 3 sett og 8-10 repetisjoner.

1. Utfall bakover 

Start i oppreist stilling med albogene i 90 grader og grep i slyngene. Ta et godt steg bakover, og hold vekten på hele fotbladet på foten som står igjen. Bruk slyngene til støtte, men ikke dra deg opp igjen. Stram magemuskler, og hold en oppreist posisjon på overkropp igjennom øvelsen. 

2. En-arms roing

Plassering av bein avgjør tyngde på øvelsen, dess lengre frem du går med beina, dess tyngre blir det. Ha en strak kropp, uten rotasjon, under hele øvelsen. Start øvelsen ved å trekke bak skulderbladet, og dra slyngen videre inn mot magen. Gjør ferdig antall repetisjoner på en arm, før du bytter arm. 

3. Flyes 

Plassering av bein avgjør tyngde på øvelsen, dess lengre bak du går med beina, dess tyngre blir det. Hold en liten knekk i albue gjennom hele bevegelsen, gå rolig fremover til det strekker passelig i brystmusklaturen, før du fører deg tilbake. Stram magemuskler, og hold en oppreist posisjon på overkropp igjennom øvelsen. 

4. Et-bens hiptrust 

Ligger på bakken med det ene kneet trekt opp mot magen, andre kneet i 90 grader, med hælen i bakken. Skyver i fra bakken med helen til hoften er strak. Strammer mage under utførelsen. Gjør ferdig antall repetisjoner på et ben før du bytter ben.  

5. Triceps press i slynge

Starter i en plankeposisjon, med stramme magemuskler, og en rak kropp. Tyngden på øvelsen justeres etter hvor ben plasseres, dess lengre bak bena står, dess tyngre er det. Det er kun albueleddet som skal skape bevegelsen, senk rolig ned, og press til armene er strake igjen. 

6.Superman/Wonderwoman 

Starter i en plankeposisjon, med stramme magemuskler, og en rak kropp. Tyngden på øvelsen justeres etter hvor ben plasseres, dess lengre bak bena står, dess tyngre er det. Det kan være lurt å starte på knær om en ikke er kjent med øvelsen fra før. Det er kun skulderleddet som skal skape bevegelsen, strekk armene rolig fremover, ikke gå lengre enn magemusklene klarer å stabilisere, for å så trekke armene tilbake til utgangsposisjon. 

Utfør økten 2-3 ganger i uken.

Lykke til!