Magasinet

Rulleskøyter - det ultimate treningsverktøyet!

Nå som vinteren er på vei ut, kan vi endelig være mer utendørs. Å stå på rulleskøyter er det ultimate treningsverktøyet for trening ute i frisk luft. Det er ikke bare morsomt, men rulleskøyter er også supert for både kroppen og hodet.

5 helsefordeler med rulleskøyter

Å stå på rulleskøyter regelmessig har en rekke positive effekter på kroppen vår, både fysisk og mentalt.

🫁 Det er en effektiv måte å drive med kondisjonstrening på, og rulleskøyter er en god måte trene intervalltrening på.

❤️ Bra for sirkulasjonssystemet, du får trent hjertet ditt og får et sterkere hjerte.

💪 Sterkere kropp, skøyte-bevegelsene utfordrer også de små musklene såvel som de store.

🔋 Økt energi over tid fra treningen. Du vil ikke bare ha det gøy, men også føle deg mindre trett i hverdagen.

🛼 Du får bedre balanse, da du får utfordret balansen din på rulleskøytene.

Rulleskøyter er også et utmerket verktøy for vekttap. Ved å trene regelmessig 2-3 ganger i uken, kan man effektivt redusere fettvev ved å holde pulsen på 60-70% av maksimal puls, sier personlig trener Mirela Jaromin.

Ta rulleskøytene til jobb

Rulleskøyter en praktisk måte å komme seg rundt på. Spenn de på til og fra jobb og få du kombinert daglig transport til jobb med en god treningsøkt. Du får ikke bare bedre fysisk helse, men også til økt produktivitet og effektivitet på jobben ved å oksygenere kroppen, vinn-vinn!

Rull bort stresset med rulleskøyter

Rulleskøyter kan være en avslappende flukt fra hverdagens fjas og mas. Selv korte økter kan frigjøre store mengder serotonin og endorfiner, kjent som lykkehormoner, som forbedrer humøret ditt betraktelig. Hva med å invitere venninnen eller kompisen din med på en rulleskøyte-tur neste gang dere treffes? Det er også en super aktivitet sammen med familie og barn. Å stå på rulleskøyter oppleves ikke som trening, men det har likevel god treningseffekt!

Derfor er rulleskøyter det ultimate treningsverktøyet

Å stå på rulleskøyter styrker primært quadriceps og setemuskulaturen, i tillegg til ryggmuskulaturen og kjerne. Dette bidrar til å opprettholde en sunn ryggrad og bedre kroppsstabilitet. Dette kan redusere ryggsmerter forbundet med ubalanse i musklene. Å opprettholde balansen krever en sterk kjernemuskulatur, som er essensielt for å unngå skader. Rulleskøyter forbedrer også din motoriske koordinasjon og balanse, noe som er verdifullt i hverdagen. Du vil kort sagt bli sterkere på rulleksøyter!

Det er aldri for sent å begynne med rulleskøyter. Dette er en lav-impakt aktivitet som er skånsom mot leddene, samtidig som den har en positiv effekt på hjertet og den generelle fysiske helsen. Rulleskøyter passer for alle aldre; barn, voksne og eldre kan alle nyte godt av denne sporten, forutsatt at man har lært grunnleggende teknikker for sikkerhet, presiserer Mirela.

Rulleskøyter er det ultimate treningsverktøyet da det tilbyr en unik kombinasjon av styrke- og kondisjonstrening som kan holde kroppen i form i mange år. Rulleskøyter er i dag sett på som en idrett og har til og med vært representert i OL. Finn en aktivitet som gjør deg glad, og utforsk gleden ved å ta på deg rulleskøytene – en trygg og givende sport for folk i alle aldre, smiler Mirela.

Ønsker du veiledning? Nå tilbyr vi kurs i trening med rulleskøyter i Ålesund.

  • 6 samlinger med 6 personer per gruppe .
  • Du må selv ta med rulleskøyter og hjelm.
  • 2 samlinger per uke.

Etter kurset vil du klarer å kjøre framover, bakover, bremse, å snu seg, å rulle i sirkel. Meld deg på i skjemaet under: