Magasinet

5 fordeler ved å rulle med ball

Rulle med ball kan være en nyttig treningsmetode for å forbedre muskelstyrken, fleksibiliteten og mobiliteten i kroppen din. Det kan også bidra til å redusere muskelspenninger og smerter i muskler og ledd. Her er 5 fordeler ved å bruke en treningsball:

 1. Forbedret muskelstyrke: Rulling med ball kan bidra til å styrke musklene i kroppen, spesielt i kjernemuskulaturen.
 2. Økt fleksibilitet: Rulling med ball kan bidra til å øke fleksibiliteten i muskler og ledd, spesielt i områder som er vanskelig å nå med tradisjonell stretching.
 3. Større mobilitet: Rulling med ball kan bidra til å øke bevegeligheten i muskler og ledd, noe som kan hjelpe deg å utføre øvelser mer effektivt.
 4. Redusert muskelspenninger og smerter: Rulling med ball kan bidra til å redusere spenninger i muskler og ledd, og kan hjelpe deg å lindre smerter og stivhet.
 5. Forbedret kroppskontroll: Rulling med ball kan bidra til å forbedre kroppskontrollen og balansen din, og kan hjelpe deg å utføre øvelser mer presist og kontrollert.

Hvordan rulle med ball?

Finn en vegg eller legg deg på gulvet, plasser ballen under delen av kroppen din som trenger å bli rullet. Dette kan være ryggen, skuldrene eller leggene. Bruk så kroppen din for å bevege ballen rundt.

Her er noen tips for å rulle med ball:

 • Start med en liten ball: Hvis det er første gangen du prøver å rulle med ball, kan det være lurt å starte med en liten ball, slik at du kan få en følelse av hvordan det føles.
 • Bruk riktig teknikk: Sørg for å bruke riktig teknikk, og unngå å bruke for mye kraft eller å overdrive bevegelsene dine.
 • Fokus på å slappe av: Prøv å slappe av i musklene dine mens du ruller med ballen. Da vil du få en dypere massasje.
 • Rull gradvis: Start med å rull langsomt, og øk hastigheten gradvis.
 • Fokus på problemområder: Fokuser på områder av kroppen din som er spesielt stive eller smertefulle. Disse områdene kan du gjerne bruke litt ekstra tid på.
 • Hold øvelsen kort: Hold øvelsen kort, for eksempel 30-60 sekunder per muskelgruppe.
 • Følg med på kroppen din: Lytt til kroppen din, og stopp dersom du føler stor smerte.

Trenger du hjelp til å lage treningsprogram? Les mer om våre PT-tjenester her!