Magasinet

Hvordan bli motivert til å trene?

Med vintervær, delvis hjemmekontor og flytende hverdag kan det være vanskelig å motivere seg selv til å trene. Her deler vi noen tips og råd om hvordan du kan skape treningsglede!

1. Sett deg et treningsmål

- Motivasjonen kommer og går i ulike faser i livet, sier Family-medlem Cathrine Hausvik. Selv begynte hun å trene for å holde seg form under en graviditet og komme raskere tilbake etter fødsel. - Jeg elsker å ha et mål å jobbe mot, smiler hun.

Så sett deg et mål du vil oppnå, kanskje du vil kunne løpe 5 km på 30 minutter? Kanskje du vil klare din første pullup eller få til to treningsøkter i uken?

2. Hent inspirasjon

Finn deg noen personer som inspirerer deg, dette kan være en venn, eller en offentlig person. Sosiale medier florerer med inspirasjon og treningstips! Følg personer som inspirerer deg, og gir deg treningslyst. Et tips er å lagre innlegg og økter fra sosiale medier som du kan planlegge inn i treningsuken din.

Jeg ble veldig fascinert av konkurranser i styrketrening og det har vel alltid vært en motivasjon og inspirasjon.. Og så tenkte jeg at en dag så skal jeg gjøre det!

Cathrine Hausvik, Family-medlem

3. Lag en avtale med deg selv

Sett av tid til å planlegge inn øktene dine i hverdagen. Legg økten inn i kalenderen, og prioriter de 30 minuttene på treningssenteret et par dager i uken. Kanskje du kan trene i lunsjen? Etter barna er lagt, eller kanskje du må stå opp en time tidligere for å få inn økten.

Uansett, sett deg selv opp for suksess ved å lage en avtale i kalenderen. Avtal gjerne å trene med en venn, om du syns det er vanskelig å holde avtalen med deg selv.

4. Pakk bagen

Pakk treningsbagen kvelden før, da er terskelen mye lavere for å få inn økten. 

Du har allerede gjort mentale forberedelser når du velger treningstøy, fyller vannflasken, og finner joggeskoene at du er mer forberedt for å gjennomføre.

5. Skap vaner og rutiner

Ikke vent på motivasjonen, men etabler noen gode vaner og rutiner, da klarer du å være konsistent med treningen uavhengig av mengde motivasjon. Ha passe mengde krav til deg selv, ikke legg forventningen til at hver økt skal være din beste, noen ganger er det greit å bare gjennomføre.

Husk at den beste økten du gjør er den som blir noe av, og at du gjennomfører gjentatte ganger over tid. Slik blir det resultater av, som igjen kan skape videre motivasjon.

6. Bare gjør det

Som Nike, just do it! Noen ganger må du bare ta på deg treningsskoene og gå inn på treningssenteret. Om du likevel ikke føler for å trene etter du har varmet opp, kan du selvfølgelig dra hjem igjen. Men sjansen er stor for at du faktisk ikke syns det var så ille, og gjennomfører en treningsøkt!

Les også: