Magasinet

Hjemmelaget müsli

Er du på jakt etter en sunnere müsli? Eller finner du ikke en favoritt i butikkhyllene? Müsli kan du enkelt lage hjemme på kjøkkenet med denne oppskriften! Det er superenkelt og tar knapt en halvtime.

En aktiv kropp trenger god næring gjennom dagen. Mange syns det er travelt med frokost eller at det er for lenge mellom lunsj og middag. I tillegg trenger hjernen bra mat for å fungere godt og holde konsentrasjonen oppe ifølge Norsk Helseinformatikk. Da kan Müsli med yoghurt og frukt eller bær være et supert alternativ.

Ingredienser:

 • 400 gram havregryn
 • 100 gram valnøtter
 • 100 gram solsikkekjerner
 • 160 gram honning
 • 60 gram smør
 • ½ Spiseskje med kanel
 • ½ Spiseskje med flaksalt

Tips: Varier innholdet etter næringsbehov og smakspreferanser så vil du etterhvert ha den perfekte müsli for nettopp deg selv.

Slik gjør du:

hjemmelaget müsli
Bildet viser ingredienser for halv oppskrift.
 1. Sett ovnen på 130 grader, på over- og undervarme.
 2. Grovhakk valnøttene
 3. Bland sammen havregryn, solsikkekjerner og valnøttene i en bolle.
 4. Smelt smør i en panne, og bland inn sammen med det tørre.
 5. Tilsett honningen, salt og kanel (valgfritt).
 6. Stekes i 30 minutter eller til gylne. Rør litt underveis i stekingen for best resultat og crunch. Avkjøl på rist og oppbevar i kjøkkenskapet.

Nå har du et stort glass med hjemmelaget müsli, som gjør for et deilig mellommåltid, frokost eller en sunn kvelds-snacks. Serveres sammen med yoghurt, bær, rosier eller syltetøy. Nyt!

Næringsinnhold i vår hjemmelaget müsli: 260 gram karbohydrater, 178 gram fett, 57 gram protein, 2959 kalorier for hele oppskriften (148 kalorier per porsjon, et glass gir 20 porsjoner / 296 kalorier for 10 større porsjoner).