Magasinet
Hjemmelagde proteinbarer med peanøtt og kokos!
![](https://fsc.icdn.no/media/hjemmelagde-proteinabarer-1.jpg?width=1600)
Hva er vel bedre enn hjemmelagde proteinbarer etter trening? Her viser vi vår beste oppskrift på enkle barer som du kan ta med deg i treningsbaggen.
Ingredienser:
- 10 stk store dadler
- Peanøttsmør
- 2 dl havregryn
- 2 ss chiafrø
- 1 dl kokosmasse
- Valgfri topping
Slik gjør du:
![](https://fsc.icdn.no/media/proteinbar-med-peanottsmor-kokos-1-1-2.jpg?width=1024)
- Ta ut stenene i dadlene, og kjør dadler sammen med peanøttsmør i en kjøkkenmaskin / blender. Massen skal bli jevn og henge sammen, om den er for tørr, tilsett flere dadler.
- Bland inn havregryn og chiafrø, sammen med kokosmassen og kjør til alt er godt blandet.
- Legg bakepapir i en brødform, og fordel massen utover. Settes i frysen i 30 minutter.
- Kutt opp i stykker på 2 cm bredde.
- Smelt sjokolade og kokosfett eller annen topping, dryss over og sett i kjøleskapet til toppingen har stivnet.
Nå har du 8-10 proteinbarer, som fint holder seg i 2 uker i kjøleskapet. Om du ønsker lengre holdbarhet, oppbevar dem i frysen og ta opp ved behov.