Magasinet

FOOD PREP: Schampi med ris og grønnsaker

I en hektisk hverdag er måltidsplanlegging, eller FOOD PREP en god løsning som både sparer lommeboken og helsa. Her viser vi deg hvordan du enkelt kan lage en sunn lunsjrett med Schampi!

5 fordeler med FOOD PREP

  1. Økonomisk - fordi du kjøper ikke lunsj hver dag.
  2. Du sparer tid - ved å lage måltidene på forhånd, sparer du tid gjennom uken.
  3. Senker stress - en til mindre å tenke på gjennom uken.
  4. Du spiser sunnere - når du planlegger et porsjons-kontrollert måltid på forhånd, blir det færre mat-beslutninger tatt lavt blodsukker.
  5. Bli en bedre kokk - Du vil prøve nye oppskrifter og forbedre dine evner på kjøkkenet.

Oppskrift på Schampi med ris og grønnsaker

Tidsbruk: 25 minutter

Ingredienser:

  • 180 gram med ris
  • 300 gram ferdigkokte schampi
  • 1 gul paprika
  • 1 gul løk
  • 1/3 squash
Schampi med ris og grønnsaker

Du kan selv velge hvilke saus du vil bruke, denne kan du fint vente med å tilføre retten til den skal varmes opp igjen til lunsj.

Slik gjør du:

  • Kok risen etter anvisning på pakken, og skyll og kutt opp grønnsakene.
  • Grønnsakene stekes på 200 grader varmluft, med krydder og olje i 15-20 minutter.
  • Dander ris, grønnsaker og scampi i 2 matbokser.
  • Ta på saus eller pakk med for ferskest mulig matpakke og voilá! Du har to fiks ferdige lunsjer å ta med deg i en hektisk hverdag.

Næringsinnhold (uten dressing): 510 kcal per porsjon. 79 gram karbohydrater, 7,4 gram fett og 31 gram protein (matvaretabellen).

Dersom du ønsker en lettere lunsj, fordel gjerne i tre matbokser. Da vil hver matboks inneholde 340 kalorier. Du må også gjerne tilføre og variere retten med flere grønnsaker eller ulike sauser. Her er det bare å velge det som du syns passer best sammen med schampi med ris og grønnsaker.

Lykke til med foodpreppingen!