Magasinet

Buddha Bowl

Syns du det er utfordrende å få i deg nok grønnsaker? Da må du prøve Buddha Bowl!

Denne fargerike og velsmakende retten har fått navnet etter profeten Buddha som bar rundt skålen sin og fikk fylt på med ulike grønnsaker der han gikk forbi.

Ingredienser (1 porsjon):

  • 1 porsjon eggenudler
  • ½ Søtpotet
  • ½ boks kikerter
  • ½ Avokado
  • 1 gulrot
  • 1 håndfull mini-tomater
  • 1 håndfull spinat
  • 1 håndfull agurk
  • En kvart rødløk
  • ½ boks fetaost
  • 1 ss tahini
  • 1 ss soya-saus

Tips: Varier innholdet etter næringsbehov og smakspreferanser så vil du etterhvert ha din helt egen favoritt buddha bowl!

Vi har laget retten med hjemmelaget Tahini-dressing. Denne kan lages og oppbevares i kjøleskapet i opptil en måned. Se video under for fremgangsm¨åte:

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader, på varmluft.
  2. Kutt opp søtpoteter i terninger.
  3. Pensle søtpotet og kikerter med olje og krydre med paprikakrydder, salt og pepper.
  4. Stekes i ovnen i 15 minutter eller til gyllen.
  5. Lag eggenudler etter anvisning på pakken.
  6. Kutt opp grønnsakene.
  7. Legg nudlene i bunnen av en skål, hell over soya-saus.
  8. Dander grønnsaker, kikerter og søtpotet i en skål, toppes med fetaost og tahini-dressing.

Nyt!