Styrkeuka

Uke 43 er vi med på en landsdekkende dugnad for å rette oppmerksomhet mot betydningen av styrketrening for helsas skyld! Vi kan friste med Åpent hus, workshops, testing og gratis styrkeveiledning!

#hverdagssterk

Helsedirektoreatet ønsker med emneknaggen #hverdagssterk å øke kunnskapen om styrketrening og inspirere den voksne og eldre befolkningen til å gjøre styrketrening to ganger i uka. De vil også vise frem hva dette kan bety for hverdagsfunksjon og fritidsaktiviteter. #hverdagssterk fokuserer på helse og funksjon – ikke skjønnhet eller utseende.

Bakgrunn

Initiativet til Styrkeuka kommer fra Helsedirektoratet i samarbeid med Virke Trening, Norsk Fysioterapeutforbund, Norsk manuellterapeutforening, Norsk Kiropraktorforening, Bedriftsidretten, Norges idrettshøgskole, Antidoping Norge, Aktivitetsalliansen, Diabetesforbundet, Norsk Osteoporoseforbund, Norsk revmatikerforbund, Exercise is Medicine, Exorlive og Akademiet for personlig trening. Du finner mer info om styrkeuka på : https://www.helsedirektoratet.no/tema/fysisk-aktivitet/styrkeuka