Reservere squash- og basketballbane

Hos FSC Sentrum har vi 2 flotte squashbaner som bare står å venter på deg. Bane 1 og 2 brukes til SQUASH, mens bane 1 kan også reserveres til BASKETBALL.

Senteret tilbyr divisjonsspill i squash for våre medlemmer.

Trenger du hjelp med hvordan spille eller reglene?

Ta kontakt så hjelper vi deg! elverum@fsc.no 

Reglene på 1-2-3:  Kort fortalt så slås ballen mot frontveggen, eventuelt via en annen vegg. Ballen må treffe nedenfor de øvre vegglinjene. På frontveggen må den også treffe over platen (når det serves, over servelinjen). Dersom platen treffes gir den gjerne fra seg en lyd. En kamp består av 3 eller 5 games.

En slagveksling innledes med at den ene spilleren server med å slå ballen direkte mot frontveggen fra den ene siden av banen over til motstanderen på den motsatte siden. De etterfølgende slagene må slås direkte mot frontveggen eller via de andre veggene. En spiller må senest returnere ballen før den treffer gulvet for andre gang. Slagvekslingen avgjøres til en spillers fordel, når det ikke lykkes motstanderen å returnere ballen korrekt til frontveggen.

Poengtelling: Fra og med høsten 2008 spilles squash i Norge etter følgende poengsystem:

Systemet er point-a-rally også kjent som det systemet PSA bruker. Det spilles med poeng på alle baller. Det spilles opp til 11, men blir stillingen 10-10 skal det spilles videre til en av spillerne vinner med 2 overskytende poeng, f.eks. 17–15. Det spilles best av 5 game.

Tidligere har det vært slik at man spiller til ni poeng og at det kun er mulig å vinne poeng på egen serve.

Hos oss kan du kjøpe racket fra EYE RACKETS. Basketball tas med selv.